В Україні збирають новий Майдан: що може статися 8 грудня
06.12.2019 11:07

Під час «нормандської зустрічі» Зеленський має виключити можливість будь-яких домовленостей з Путіним. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів народний депутат України VII скликання (2012—2014) Ігор Мирошниченко.

Коментуючи недавній заклик партій «Європейська солідарність», «Голос» і «Батьківщина» вийти на Майдан Незалежності в Києві 8 грудня напередодні поїздки Володимира Зеленського в Париж, наш співрозмовник зазначає наступне: «Навряд чи це стане поштовхом до чергового Майдану. Адже Зеленський, незважаючи на всю непрофесійність, політичну недалекоглядність і совковий тип мислення, боїться тиску вулиці і буде враховувати думку українців. Можливо, на цьому Майдані не буде дуже багато людей, але там будуть громадяни, які є пасіонаріями. Вони точно знають, що робити у разі, якщо Рада ухвалює рішення, які суперечать національним інтересам».

На думку політика, будь-які домовленості з Путіним в рамках «нормандського формату» можуть лише ускладнити як зовнішньополітичне становище України, так і ситуацію всередині держави.

«Я сподіваюсь, що Зеленський не ухвалюватиме рішення, які суперечать національним інтересам України. Для мене цілком очевидно, що найкращій вихід для нього - виключити можливість будь-яких домовленостей. Але якщо будуть якісь компроміси, то це означає, що ми рухаємось далі за планами Путіна, бо жодного свого плану у Зеленського немає.

За словами Мирошниченка, і Ангела Меркель, і Емманюель Макрон на сьогоднішній день є «партнерами Путіна».

«Макрон взагалі став «адвокатом Путіна», адвокатом диявола, який розповідає, що Росія - це цивілізована держава, і що Росія - це не країна-терорист. На його думку, є окремі якісь міфічні терористи, а з Росією треба торгувати та налагоджувати стосунки, які, по суті, було втрачено внаслідок агресії в Криму і на Донбасі», - резюмував наш співрозмовник.