В Україні значно зріс престиж бути військовослужбовцем: з чим це пов’язано
06.12.2019 12:34

Агресія сусідньої країни спонукає українців створювати потужну і мотивовану армію. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

На думку нашого співрозмовника, безумовно, престиж бути військовослужбовцем значно зріс, і це дуже добре.

«Правда, шкода, що сьогоднішня влада достатньо специфічно акцентує на ЗСУ свою увагу, і це є таким фактором демотивації, але, так чи інакше, більша частина громадян довіряє саме Збройним силам, нашій армії. І всі, хто свідомий і розуміє, що відбувається на сході країни і агресію Росії, він розуміє, завдяки кому ми можемо спокійно жити в іншій частині території України», - додає політолог.

Наш співрозмовник гадає, що саме така ситуація, в якій опинилася Україна, спонукає нас виховувати ту справжню військову українську еліту, яка буде мати, у кого вчитися.

«Сподіваюся, що і журналісти, і політики і надалі будуть підтримувати, хто як може, ЗСУ і виховувати щирих патріотів. Цей процес вже почався і сьогодні ми отримали таких бойових офіцерів, які мають досвід якраз у відбитті агресії, і я сподіваюсь, що саме це буде таким фундаментом в найближчому майбутньому для створення реальної, потужної, мотивованої (хотілось би, щоб і матеріально також) армії, бо, на мою думку, без армії в нинішньому світі, особливо маючи такого сусіда, якій не хоче, щоб Україна стала успішною, нема ні надії, ні впевненості в успішному майбутньому України», - резюмував наш співрозмовник.