Підсумки «нормандської зустрічі»: чи зробив Зеленський гірше, ніж Порошенко
11.12.2019 09:09

Публічні зобов'язання по формулі Штайнмайера, які проголосив Володимир Зеленський, насправді є легалізацією незаконних бандформувань на окупованих територіях. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Володимир Цибулько.

На думку нашого співрозмовника, домовленості, які президент Володимир Зеленський «привіз» з «нормандської зустрічі», виграшем назвати доволі важко.

«Ми дожили до такої ситуації, коли будь-який нульовий варіант сприймається як перемога, а це неправильно. Ми чекали від нашої влади іншого рішення, ніж свого часу чекали від Порошенка. Це вже стало позицією. Можна сказати, що гірше, ніж Порошенко, Зеленський не зробив, але й проривів не здійснив. Тобто, мені здається, зіграв феномен місця, рішучість французького президента і Меркель, ну і те, що Зеленський все-таки був достатньо підготовлений. Тобто серед його аргументів були і мітинги, які стояли на Майдані та під офісом», - зазначає політолог.

За словами експерта, публічні зобов'язання по формулі Штайнмайера, які проголосив Володимир Зеленський, насправді є легалізацією незаконних бандформувань на окупованих територіях.

«Росію потихеньку змушують приймати якісь рішення. По суті, в Париж їхали не для того, щоб видавити поступки з України, а для того, щоб змусити Путіна поступатися. Тому, знаючи, що йому прийдеться чимось поступатися, Путін придумав всілякі доважки до основної теми, тобто газовий пакет та деякі інші сценарії. Поки що маємо ситуацію, яку важко назвати виграшем, тому що публічні зобов'язання по формулі Штайнмайера, які проголосив Володимир Зеленський, насправді є легалізацією незаконних бандформувань на окупованих територіях. І про право власності, про повернення розграбованих активів, підприємств - про це взагалі не йшлося», - додає Володимир Цибулько.