У підвищенні зарплати Генпрокурора Рабошапки угледіли руку Москви
14.01.2020 14:01

До влади прийшла шпана, яка хоче дуже швидко розбагатіти і тому робить що заманеться. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів український політичний діяч, дисидент Степан Хмара.

Коментуючи рішення Кабміну підвищити зарплату прокурарам ГПУ, наш співрозмовник зазначає наступне: «Звісно, це несправедливо і до інших робітників правоохоронних органів, там же багато інших службовців працюють, які отримують невелику зарплату».

«Це прийшла до влади шпана, яка робить що хоче, яка хоче дуже швидко розбагатіти, але це не значить, що вони в 4 рази будуть краще працювати, тому що якщо подивитися, якими принципами вони користуються при підборі кадрів, то пояснити здоровий глузд не може цього», - додає експерт.

«Як образно кажуть, це “95 квартал” і те, що навколо нього. Там чисто кланово-мафіозний принцип, а не якісь діловий, моральний, тому що має бути професіоналізм, патріотизм і порядність але цим принципом ніхто не користується», - зауважив Степан Хмара.

На думку дисидента, саме тому, звичайно, чого б не призначити собі таку зарплату, яку хочеться. В державі бідна основна маса, тому що отримує не адекватну для нормального життя зарплату. Мають же бути якісь гальма.

«Судді, які отримують сотні тисяч, це аморально, і ті люди, які йдуть на такі гроші, говорить про це, що у них мораль відсутня. Я ж дивлюсь, як Апеляційний суд поводиться, ось ця історія з призначенням підозрюваного у вбивстві Шеремета. Це не суд, це потвори, вони чинять все, що від них вимагають. Призначили — все. Я думаю, що з цим ще треба розбиратися, я думаю, що там все-такі рука Москви є», - резюмував наш співрозмовник Степан Хмара.