Чи вистачить депутатам тих грошей, які вони тепер отримують: думка політолога
15.01.2020 13:05

Для нинішньої влади Україна стала шматком, який вони мають відгризти і змитися з цієї країни. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України — From-UA розповів український науковець і політолог Валентин Бушанський.

Коментуючи інформацію про підвищення зарплат українським депутатам, наш співрозмовник зазначає наступне: «Я вам процитую свого давнього товариша, лікаря-офтальмолога, відомого в Україні хірурга, який сказав в 90-ті роки таку фразу: я нічого не маю проти, щоб санітарка отримала таку ж зарплату, яку отримую я, лікар-хірург, але я не хочу отримувати зарплату, як санітарка. Ось ми приходимо до ситуації, в якій ми можемо просто порадуватися за народних депутатів, ми зичимо їм щастя, здоров'я і сподіваємось, що нарешті їм вистачить тих грошей, які вони отримують. Але ми хотіли б бачити і віддачу, яка є в тому, що рівень життя українських громадян зростає, їхні прибутки зростають, якість життя зростає — от це був би результат їхньої роботи, а поки що іншого результату, окрім зростання заробітної плати народних депутатів і міністрів, ми не бачимо. Тому в цій ситуації ми можемо радіти за них, але я дуже сумніваюся, що ми маємо радіти за себе».

На думку експерта, «з такими пріоритетами, як у нинішніх народних депутатів, країна приречена на загибель».

«Давайте говорити абсолютно прямо: нашою країною керують «временщики». Наш президент «временщик», його задача - роздерибаніти Україну, те, що залишилося, здати її національні інтереси, взяти свій гонорар і змитися з країни. Такі самі пріоритети поділяють і всі міністри на чолі з нашим прем'єр-міністром, такі самі пріоритети поділяє і РНБО, і представники партії “Слуга народу”, які нині засідають і у ВР і становлять там монобільшість. Ці временщики стали справжніми глобалістами і космополітами, громадянами світу. Україна для них - це шматок, який вони мають відгризти і проковтнути і змитися з цієї країни», - додає Валентин Бушанський.