19.09.2005 20:58
В понедельник, 19 сентября, в адрес From-UA поступило сообщение от пресс-службы Партии регионов, в котором говорится о том, что лидер партии Виктор Янукович провел консультации с наиболее влиятельными политиками Украины. Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

«19 вересня я провів низку робочих зустрічей: з Президентом України Віктором Ющенком, з головою Верховної Ради Володимиром Литвином , з екс-прем’єром Юлією Тимошенко. Були обговорені шляхи подолання економічної кризи в Україні. А також у цьому контексті мова йшла про формування нового уряду та призначення нового прем’єр-міністра. Відбувся обмін думками, були продискутовані позиції кожної сторони. Ми також обмірковували, як краще узгодити підходи до даних питань з боку різних політичних сил, які репрезентують владу та опозицію. Зазначу, що в процесі консультацій Партія регіонів підтвердила ту позицію стосовно завтрашнього голосування, яку ми вже висловлювали публічно. Для нас не важливо, хто буде прем’єр-міністром. Ми голосували б і за Єханурова, але лише після введення політичної реформи. І звичайно ж ми не братимемо участі в цьому перехідному уряді.

Що стосується зустрічі з Президентом України, проведеної на його прохання, то я, зокрема, ще раз наголосив на необхідності дотримання підписаних в Декларації домовленостей, які стосуються наших вимог припинення політичних репресій та переслідувань представників опозиції, на необхідності проведення політичної реформи і переведенні України на парламентсько-президентську форму правління.

А відносно формування майбутнього уряду, то на наш погляд, можна після негайного запровадження політичної реформи його сформувати на перехідний період до парламентських виборів на коаліційній основі. Парламент при цьому взяв би відповідальність за це на себе. І такий крок можна зробити вже найближчим часом – тобто, з 1 жовтня запровадити політичну реформу і сформувати перехідний коаліційний уряд. Для цього потрібна політична воля Президента, Голови Верховної Ради. І тільки такий підхід дасть можливість суттєво стабілізувати ситуацію в Україні.

А після парламентських виборів можна буде вийти на стабільний уряд, який разом з парламентом нестиме спільну відповідальність перед народом і перед Президентом».