Фаріон про скандал з тризубом: Якщо держава слабка, то сусіди не зважають на міжнародне право
21.01.2020 13:29

В міжнародній політиці основне право — це право хижака. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповіла народний депутат України Ірина Фаріон.

Коментуючи включення Британією державного герба України - тризуба - в навчальний посібник з протидії екстремізму, наша співрозмовниця зазначає наступне: «Це стосується не лише Британії. Є цілий комплекс різних держав, які реагують на Україну просто як на колонію, починаючи від Польщі, Ізраїлю, а тепер і Великобританія. Найцікавіше, що Великобританія - це та країна, яка згідно з Будапештським меморандумом гарантує нам незалежність і суверенність. Тобто от цей випад Британії не можна розглядати як випадкове і поодиноке явище. Це явище, яке свідчить, що Україна, в принципі, як державний суб'єкт перестала існувати після виборів в липні 2019 року. Населення, яке оборало собі блазня на президента, підписало собі вирок. Світ на це зразу відреагував, втішившись, що ще на одного конкурента в центрі Європи стає менше».

За словами Ірини Фаріон, якщо держава слабка, то сусіди не зважають на міжнародне право.

«Є таке прислів'я, що на похиле дерево й кози скачуть. Не існує міжнародного права, є право сили і право власного звеличення. І в міжнародній політиці основне право — це право хижака. Ось ці всі хижаки абсолютно з різних боків деруть Україну, посягаючи передусім на її символи, а герб - це символ», - додає експерт.