Чорновіл: ДБР сьогодні під керівництвом посіпаки Януковича, чого ще чекати від влади
29.01.2020 15:10

Бабіков обслуговував інтереси тих осіб, які мене вбивали на Майдані. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповіла українська журналістка і громадський діяч, народний депутат України VIII скликання Тетяна Чорновіл.

Коментуючи історію з ДБР, наша співрозмовниця зазначає наступне: «Я депутат 8 скликання. По закону я маю право заходити в державні органи влади. І взагалі у мене немає ніяких обмежень до того, щоб потрапляти на брифінги. Тому я реалізовувала своє законне право. Чому мені його конче треба було реалізувати? Тому що я жертва Майдану, я потерпіла на Майдані, і про це знає вся країна».

«А Бабіков обслуговував інтереси тих осіб, які мене вбивали на тому Майдані. Відповідно, у мене були абсолютно законні питання: як Бабіков буде розслідувати ці справи? Я була на брифінгу і терпляче чекала своєї черги на питання. Просто стояла і чекала. Мене витягнули з зала так несподівано, і щоб не бачили камери, заламали мені ногу», - додає нардеп.

За словами Тетяни Чорновіл, у неї ушкодження середнього ступеню важкості, бо ногу їй вивернули бійцівським прийомом, як вивертають шию.

«Схопили замком, вивернули — в мене полетіли зв'язки, суглоби, у мене зараз нога не тримається купи, скажімо так. Причому це робив спецназ ДБР, який чхнути не може без наказу. Це означає, що це був наказ їхнього керівника Бабікова і хто там ще керує ДБР? Андрій Смирнов, Андрій Богдан, Андрій Портнов — трійка Андрійчиків», - заявила громадський діяч.

Щодо відео, яке оприлюднило ДБР, де начебто наша співрозмовниця через паркан перелазе, то Тетяна Чорновіл зауважує: «Мені начхати на це відео, воно не має ніякого відношення до справи. Я депутат 8 скликання і мала повне право бути на брифінгу. І зрозумійте, що спецназ ДБР не мав жодного права мені ламати ногу, це злочин, здійснений по наказу посадових осіб».

«А питання у мене було в першу чергу державне, в другу особисте. Державне питання було дуже просте і логічне. Багато хто каже, що Бабіков має конфлікт інтересів в майданівських справах, але зрозумійте, майданівські справи — це ще не все. Є економічні злочини Януковича. І я думаю, що реалізовувати інтереси Януковича і компанії, зокрема і Портнова, який обслуговує Януковича, буде через економічні справи», - підкреслює нардеп.

Наша співрозмовниця згадує, як особисто цим займалася і досягла успіху — конфіскувала 1,5 млрд доларів Януковича в державний бюджет України.

«У мене питання: чи не буде Бабіков повертати їх Януковичу, це ж його клієнт. Мені треба було задати питання і почути відповідь, тому що коли ти чуєш відповідь, ти потім берешся контролювати це питання. Ти бачиш якісь кроки вбік і кажеш: ну, Бабіков, ти ж мені на прес-конференції сказав, що це для тебе святе, що державний бюджет поповнений, що ти не будеш цього робити. Тобто це питання з точки зору державних інтересів конче треба було задати. І як депутат 8 скликання, яка займалася конфіскацією коштів Януковича, то в мне був державний обов'язок задати це питання», - зауважує Тетяна Чорновіл.

«А особисте те, що я потерпіла на Майдані від тих самих клієнтів. Тобто чи буде він на замовлення тих клієнтів мене знищувати, бо коли нема потерпілого, то нема й справи», - резюмувала наша співрозмовниця Тетяна Чорновіл.