Генерал Лопата: Це взагалі чорт зна що
24.02.2020 12:09
„У мене дуже тяжке враження з цього приводу. У мене навіть немає сумніву, що це бездарність багатьох керівників нашого уряду, які не справились з цією задачею”. Таку думку про резонансні події в Нових Санжарах, пов’язані з евакуацією українських громадян з охопленого епідемією коронавірусу китайського міста Уханя, висловив кореспонденту "Новини України - From-UA" колишній начальник Генштабу України, генерал-полковник Анатолій Лопата.

«Якби люди думали трошки, то, можливо, цей день не співпав би з днем пам'яті загиблих на Майдані, з днем “Небесної сотні”. Якби думали. А можливо, це не просто помилка, а якщо це навмисно зроблено, то це взагалі ганьба цьому уряду, - вважає генерал Лопата. - Це перше. Друге — я не розумію наш люд. Такі виклики бувають не щоденно. Це не буденна робота, а це горе людей. І віднестись до цього так по-хамські, як зробили мешканці Нових Санжар, це взагалі чорт зна що».

Військовий експерт вважає, що це поганий симптом для нашої держави і з цим треба жорстко боротися, бо це роз'єднує нас на всіх шаблях нашого суспільства. «Ми погано виглядаємо у світі, і якщо держава не прийме відповідних силових засобів до приведення в належний свідомості чиновників і населення, то буде погано».