Голубуцький: Про які інвестиції зараз може бути мова, тут би вижити
21.05.2020 11:00

Політолог Олексій Голубуцький переконаний, що без зміни правил судочинства Україні важко буде розвивати інвестиційну тему.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи заяву Зеленського про те, що в Україні буде відкрито інвестиційний офіс, який очолить Варшаламідзе, політолог зазначив, що не варто порівнювати інвестиційну політику Грузії та нашої країни.

«Я був в Батумі, це для пострадянського простору, мабуть, не найгірший приклад, просто це така проблематика. У Варшаламідзе була сприятлива інвестиційна політика у всій Грузії, плюс спеціальні умови для Батумі створені, плюс все фактично з нуля. Тобто тут порівнювати навіть неможливо. Я взагалі не розумію, про які інвестиції зараз може бути мова реально, тут би вижити», - зазначив він.

Голубуцький наголосив, що для реалізації інвестиційних проектів, владі України треба реалістично оцінювати після карантинну економічну ситуацію та змінити судочинство.

«Взагалі в Україні треба створити абсолютно нові умови економічного життя, економічних правил. Просто зважаючи, що світова економіка просяде близько на 10%, криза, вихід з якої невідомо коли буде, щоб гроші вкладалися, треба дуже добре попрацювати, щоб інвестори зайшли. Чому саме в Україну, не змінивши правила, судочинство і безліч інших речей, важко зрозуміти. Тому людина, яка цим буде займатися, це не найгірший варіант, а все інше виглядає, так, що заявити можна що завгодно, просто яка буде реальність?», - резюмував політолог.