Флешки Лероса перетворюються на «бразильский серіал» з викриття коррупції — Петро Олещук
03.06.2020 18:57

Доктор політичних наук Петро Олещук вважає, що оприлюднення чергової порції викриттів коррупції, від депутата фракції Слуга народа Гео Лероса — це намагання надати скандального забарвлення прийдешнім виборам в Києві. Про це він написав на своїй сторінці Фейсбук.

«Щодо останніх "плівок Лероса". Точніше же «флешки Лероса». Щось мені це все нагадує спробу переключити відомий скандал на рівень київських виборів, адже загалом, здається, єдиний смисл сьогоднішнього брифінгу - це озвучити в одному ряду три прізвища: Єрмак, Комарницький та Тищенко».

Політолог не виключає, що виходячи з тісних зв'язків пана Лероса з колишнім головою Офіса Президента Андрієм Богданом, скандал може мати на меті помсту чинному керівнику Офісу.

«Цікаво, що самого Лероса пов'язували раніше із екс-главою ОП А. Богданом, який, власне, і привів його до фракції. Нещодавно Богдан заявляв про своє бажання йти на вибори міського голови Києва. При цьому, у ЗМІ почали з'являтися повідомлення, що мета Богдана - помста Єрмаку. У тому числі і через нападки на потенційного кандидата на виборах - нардепа М. Тищенко».

За висновками Олещука скандал «нагадує спробу використати відому медійну тему для чергової дискредитаційної кампанії, бенефіціарами (чи, якщо хочете, бенЯфіціарами) якої видаються Коломойський та Богдан. Але факт лишається фактом. Те, що починалося як скандал із викриття корупції перетворюється на «бразильський серіал», в якому постійно нізвідки беруться «флешки», які «зливаються» невідомими правдорубами, і які стосуються не стільки антикорупцінйої боротьби, скільки вирішення тактичних політичних задач в інтересах великих гравців».