Гайдай: Перемогти РФ українцям заважає слабка позиція у перемовинах
05.06.2020 16:00

Поки в нас є окуповані території, ні про яку перемогу мови йти не може. Про це в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту Інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політтехнолог Сергій Гайдай.

Коментуючи результати опитування КМІС, які показали, що більш ніж 50% українців впевнені в перемозі над РФ, наш співрозмовник зазначає наступне: «Для того, щоб визначатися у перемозі над російською агресією, не треба для цього питати пересічних громадян. Є прості факти. Якщо завдяки агресії у нас є окуповані території, то перемога може вважатися тоді, коли війська країни звільняють окуповану територію. Якщо ні, то ні про яку перемогу зараз казати недоречно».

Щодо тих даних, які показують 48,8% за проведення переговорів з ЛДНР заради миру, то на це політтехнолог зауважив, що вести перемовини можна тільки з сильної позиції.

«А сильна позиція — це коли ваші війська, ваші ресурси і ваші можливості наносять реальну шкоду і загрозу супротивнику. А поки що такої ситуації ні на фронті, ні в дипломатії не видно», - резюмував наш співрозмовник Сергій Гайдай.