Експерт розповів, хто не має шансів на виборах мера Києва
17.06.2020 12:20

Політик, у якого є компонент проросійських поглядів не має шансів на перемогу в Києві. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

Коментуючи заяву Добкіна про те, що він хоче йти на мера Києва, наш співрозмовник зазначає наступне: «Перше, ніж говорити про його шанси, треба дочекатися остаточної редакції виборчого законодавства, бо зараз “Слуга народу”, очевидно, з іншими парламентськими силами будуть різні вносити корекції з приводу розмірів застави тощо».

Тобто, за словами політичного експерта, буде багато залежати навіть просто від розміру застави, і це буде серйозним фактором. Це раз. Два — очевидно, що це будуть дві окремі кампанії, тобто, з одного боку, це буде боротьба за мерське крісло, а з іншого боку, за Київраду.

Євген Магда вважає, що будь хто з кандидатів в мери, навіть нинішній фаворит Віталій Кличко, а він фаворит, це реальність, не зможе отримати керовану більшість у Київраді, виключно свою монобільшість. Більш того, аналітик не виключає, що перемогти Кличка теж реально, попри його високий рейтинг. Для цього потрібні певні організаційно-політичні зусилля, але це реально.

«Тому кампанія буде доволі брудною, і буде достатньо багато кандидатів, попри навіть високу суму застави. Але, стосовно саме Добкина, політик, у якого є компонент проросійських поглядів чи компонент проросійського в його поглядах, не має шансів на перемогу в Києві, як і немає технологічної можливості комусь 100% передати голоси», - резюмував наш співрозмовник політичний експерт Євген Магда.