Пандемія коронавірусної хвороби ще не скоро закінчиться
30.06.2020 09:16

Всесвітня організація охорони здоров'я відправить свою команду в Китай для дослідження походження вірусу. Від початку пандемії у світі померли понад пів мільйона людей, в яких підтвердили зараження коронавірусом.

Про це пише DW.

Через шість місяців після початку пандемії коронавірусної хвороби у світі вона ще далека від свого завершення, заявив у понеділок, 29 червня, генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус. "Ми всі хочемо, щоб це закінчилося. Ми всі хочемо продовжувати жити своїм життям. Але жорстока реальність в тому, що все це навіть не близьке до завершення", - заявив він, цитує агенція новин AFP.

За словами очільника ВООЗ, попри прогрес багатьох країн у боротьбі з коронавірусом, у всьому світі загалом поширення захворювання прискорюється. "Ми всі в цьому разом, і ми всі в цьому на довгий час", - сказав він.

Наступного тижня ВООЗ відправить команду в Китай для з'ясування обставин походження коронавірусу. "Ми зможемо боротися з вірусом краще, коли дізнаємося все про нього, у тому числі і про те, як він почався", - зазначив Гебреєсус.

Він не уточнив склад команди, а також, в чому конкретно полягатиме її місія. Зараз вчені вважають, що вірус подолав міжвидовий бар'єр та передався людині від тварини, ймовірно, на ринку в китайському Ухані. Загалом число інфікованих коронавірусом у світі перевищило 10 мільйонів. Померли вже понад 500 тисяч людей, у яких підтвердили зараження.