Коломойський вимагає від Венедиктової посадити Порошенка
30.06.2020 09:29

Відомий український олігарх Ігор Коломойський вимагає від генерального прокурора української держави Ірини Венедиктової порушити кримінальне провадження стосовно колишнього президента Петра Олексійовича Порошенка.

Про це пише Бізнес Юа.

У повідомленні говориться: «Український бізнесмен Ігор Коломойський написав заяву на ім'я генерального прокурора України Ірини Венедиктової, в якому вимагає порушити кримінальну справу проти екс-президента України Петра Порошенка за частиною 1 статті 369-2 КК України». В цей же час агентство опублікувало фотографію заяви. Ігор Коломойський в своєму зверненні вказав, що колишній лідер нашої країни, відповідно до книги мемуарів колишнього радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки США Джона Болтона, просив Вашингтон ввести відносно нього санкції.

На думку Ігоря Коломойського, Петро Порошенко, будучи президентом України, запропонував Болтону протиправну вигоду для третіх осіб у вигляді значного збільшення закупівель зброї в обмін на надання з боку США впливу на посадових осіб іноземної держави, в тому числі і президента США. Коломойський стверджує, що Петро Порошенко робив це тільки для того, щоб накласти санкції на олігарха, а також нанести йому фінансової шкоди.