«У мене відмовили нирки. Потрібні ліки, які дорого коштують»: 19-річний Ігор потребує допомоги
08.07.2020 17:41

Змалку Ігор Собчук хворіє спадковим нефритом (запалення нирок). Три роки тому у хлопця повністю відмовили нирки. Час хвороби - це не лише щоденний біль і тривале лікування, а й очікування можливості на пересадку нирок. За три роки нарешті ця процедура стала реальністю, але ... карантин. Допоможіть Ігорю зібрати кошти на лікування. Тричі на тиждень йому потрібно робити очищення крові, пише видання te.20minut.ua.

- Хворобу дігностували, коли мені було три роки. Але до свого 16-ліття я почувався добре. Нирки у почали відмовляти, коли мені виповнилось 16. Цілий рік я лікувався у клініці “Охмадит” у Києві, місяць лежав у реанімації, - розповідає Ігор Собчук. - У 18 років мене відправили на гемодіаліз за місцем проживання. Найближче гемодіалізне відділення було у кременецькій райлікарні. Їздити туди треба три рази на тиждень.Прямого автобуса з мого села до Кременця немає. Доводиться їхати через Шумськ. Це близько 50 кілометрів в одну сторону.

Зараз Ігор проходить гемодіаліз - штучне очищення крові тричі на тиждень у тернопільській клініці, щоб не доводилось щодня їздити, хлопець переїхав у Тернопіль.

Після кожної процедури важко дихати

- Після гемодіалізу почуваюсь погано - тиск, важко дихати. Тільки трохи стане легше, знову треба їхати на цю процедуру, - каже хлопець.

Окрім гемодіалізу, Ігорю потрібні ліки, які коштують дорого. За три роки посиленої боротьби з хворобою сім'я Ігоря витратила всі заощадження. Але Ігор не може здатись. Йому потрібна допомога небайдужих.

- На тиждень мені потрібно лише на уколи до шести тисяч гривень, - говорить Ігор. - Також я приймаю багато дорогих таблеток. Якщо є люди, які можуть мене підтримати фінансово, я буду дуже вдячний.

Операцію мають провести за кордоном

Нині в Україні практично не проводять операцій з трансплантації органів, тому Ігор звернувся до допомогою у білоруську клініку. В Міністерстві охорони здоров’я України є програма лікування важкохворих за кордоном. Два роки тому держава виділила кошти на операцію, але донора знайти не так легко.

- За весь час кожних три місяці я долав майже тисячу кілометрів в Мінськ, щоб поновити чергу на донора, - каже хлопець. - Мені сказали, що донора потрібно чекати близько 14 місяців. Вони вже минули, поки інформації немає. Але я думаю, в мене був шанс. Зараз я просто не можу поїхати в Білорусь, щоб поновити документи на пересадку. Сподіваюсь, коли обмеження знімуть я зможу це зробити.

Не будьте байдужими до чужої біди. Важлива кожна гривня.

Довідка

Кошти на лікування Ігоря Собчука можна перерахувати на картку у Приватбанку: 4149499115367490 ( Собчук Ігор Ігорович). Телефон для довідок: 097-749-97-67.