Діяльність Сенцова виявилась важливішою за роботу антиковідних лікарів
10.07.2020 12:07

Влада вимушена прислужувати авторитету Олега Сенцова. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український письменник Дмитро Капранов.

Коментуючи виділення Олегу Сенцову з держбюджету майже 25 млн грн на зйомку його фільму про 90-і роки, наш співрозмовник зазначає наступне: «По-перше, вітаю Сенцова, що йому виділяють гроші. Це дуже приємно, що у нас кінопроцес хоча б в такому індивідуалістичному стилі, але все-таки йде».

«Безумовно, вирішальним є авторитет Олега, який не залежить від влади, і влада вже вимушена цьому авторитету прислужувати», - додає письменник.

Щодо суми, то на думку нашого співрозмовника, сума для зйомки кіно малувата, але скоріш за все, що він з нею справиться на щось порядне.

«Щодо теми 90-х років, то це якраз найбільш дефінітна історія, тому що 90-і роки були вирішальними і в історії України, і в історії народу, але дуже мало залишилося про них художніх творів, тобто художньої хроніки. 90-х років в нашій культурі нема сьогодні», - підкреслив Дмитро Капранов.

За словами письменника, в кіно тільки чорнуха тих років, і тому обов'язково, щоб ті роки залишилися у художній пам'яті народу.

«І дуже приємно, що попри пандемію, попри війну все-таки художній процес якось йде. Якщо ми будемо скорочувати фінансування культури, то навіщо ми воюємо? І війна, і боротьба з пандемією — все це задля того, щоб нація розвивалась, щоб країна розвивалася і йшла вперед перш за все в інтелектуальній складовій, щоб розум йшов вперед, душа йшла вперед, а інше наросте», - резюмував наш співрозмовник письменник Дмитро Капранов.