2020 рік став вибухом проблем, що накопичились
05.08.2020 17:00

Політичний аналітик Виталий Романченко вважає, що аномальна зима без снігу, паводки, пандемія та тероризм в Україні стали наслідком того, що суспільство та влада намагались не помічати тих проблем, що накопичились за тривалий час.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Виталий Романченко, коментуючи проблеми 2020 року сказав, що варто було такого очікувати через системне не вирішення проблем.

«Тут є дві складові. Перша складова — це випадковий збіг дуже багатьох надкритичних обставин. Ніхто не міг передбачити, що вчора вибухне у Бейруті. Або ніхто не міг передбачити такі жорсткі заходи, пов'язані з коронавірусом. А другий фактор, пов'язаний з тим, що у всьому світі існувало достатньо багато системних проблем, але ми звикли або їх не помічати, або вирішення їх відкладати на трошки пізніше. І коли цей надкритичний збіг обставин виявився, то все воно разом у сукупності зробило такий нищівний ефект, коли ми сьогодні спостерігаємо значне зростання нерівності, про що нещодавно сказав Генсек ООН», - зазначив він.

Політичний аналітик наголосив, що проблема нерівності виникла давно.

«Ця проблема виникла не вчора і не позавчора. Це системна проблема, пов'язана з тим, що людство розвивалося такою траєкторією. Аномальна тепла зима, аномально холодна весна, дуже жарке літо — це все те, що є наслідком того, що ми не помічали кліматичні зміни, намагалися відсунути рішення цієї проблеми на пізніше. І як зазвичай воно буває, коли ти відкладаєш проблеми подалі, вони накопичуються, і в один окремий момент відбувається вибух, прорив. Тому те, що сьогодні ми спостерігаємо, воно, з одного боку, було непередбачувано, а з іншого, воно все системно йшло саме до того. До того моменту, поки ми будемо заплющувати очі на проблеми, які виникають, і не будемо намагатися їх вирішити, вони будуть раптово виникати, і ми в авральному, в аварійному порядку будемо намагатися їх гасити», - резюмував Романченко.