Діти є найбільші переносники COVID-19
06.08.2020 13:30

Український лікар, громадський діяч; экс-міністр охорони здоров'я України; народний депутат України VIII скликання Олег Мусій вважає, що скупчення дітей під час навчання у школах може бути небезпечним.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи зростання захворюваності коронавірусом, Мусій зазначив, що така тенденція може призвести до того, що з вересня навчання лишиться дистанційним, адже діти основні переносники хвороби.

«Якщо й далі буде зростати захворюваність, то школа може убити дистанційною. Насправді все буде залежати від розвитку подій і від розуміння небезпеки ковід-19. Дуже багато. Діти — основні переносники. Вони мають менші ускладнення, практично немає негативних наслідків на відміну від дорослих, у яких вже є супутні захворювання. Але діти є найбільші переносники для дорослих. І вони найбільш соціально активні, тому зрозуміло, що діти є джерелом підвищеної небезпеки для дорослих, але не для себе», - пояснив экс-міністр охорони здоров'я.

Основною причиною майбутнього сплеску захворюваності коронавірусом він вважає саме скупчення дітей у школах.

«Попри неоднозначність всіх заяв, вони свідчать про те, що Україна начебто готується до другої хвилі коронавірусу на осінь. Це пов'язане навіть не стільки з самим коронавірусом, з його особливостями, скільки з тим, що знов почнуть скупчуватися люди, особливо діти в закритому приміщенні, а це є джерелом небезпеки. І якщо буде ця хвиля, вірус не мутує до менш заразного і менш шкідливого, то головною причиною буде якраз наявність скупчення дітей в одному місці», - резюмував Мусій.