Коломойський шукає порятунку у Кремля
11.08.2020 09:00

Директор Центру зовнішньо-політичних досліджень Сергій Пархоменко переконаний, що протистояння між США та Коломойським не закінчиться екстрадицією чи ув’язненням.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи офіційні звинувачення США в адресу Коломойського, Пархоменко зазначив, що якщо він переїде до Ізраїлю, то його екстрадиція буде неможливою.

«Я думаю, що активи можуть арештувати і заблокують подальшу діяльність. Але я не впевнений, що дійде до арешту безпосередніх фігурантів справи, тому що у Коломойського є громадянство Ізраїлю, а Ізраїль зазвичай своїх громадян не екстрадує. Тобто якщо він переїде в Ізраїль, то його просто не видадуть, навіть США. Якщо українська сторона не буде наполягати, то ніхто його нікуди не видасть, буде в Ізраїлі сидіти чи ще десь, але навряд чи потрапить до американського правосуддя фізично», - пояснив він.

Директор Центру зовнішньо-політичних досліджень також висловив думку, що через тиск Заходу та США, Коломойський пропагує політику домовляння з РФ.

«Нинішня влада точно не ризикне піти на такій крок і сприяти розслідуванню справи Коломойського у США. А Коломойський буде і далі гнути лінію, що треба домовлятися з РФ, тому що він зрозумів, що США та Захід перед ним вмикають червоне світло і ставлять шлагбаум, і залишається тільки РФ. Тому він далі більш наполегливо буде співати пісню, що треба домовлятися з агресором, тому що він втрачає ті ринки, і він має шукати якусь іншу територію, де може вести свою діяльність, інші країни, які можуть сприяти розвитку його бізнес-проектів. І залишається тільки Росія, тому що після цієї справи він не є бажаним ні в Європі, ні в США, тому що є корупційний елемент, і адекватні країни не хочуть мати справу з такими людьми, і до його компаній буде дуже прискіплива увага», - наголосив він.

Резюмуючи, Пврхоменко підкреслив, що подібна гра Коломойського є дуже небезпечною для Зеленського, у якого не лишилося шляхів для відходу.

«Йому залишається домовлятися з РФ, тож він і далі буде гнути цю лінію, підштовхуючи до капітуляції нинішню владу. Є фактор Єрмака, фактор Портнова і самого Зеленського, якій ще не розуміє, в яку небезпечну гру він вв'язався і з якої у нього фактично немає вже виходів. Чи опиниться Коломойський у США? Я не вірю, що найближчим часом взагалі таке можливо, вже стільки триває справа, і його в США до сіх пір ніхто не посадив», - підсумував він.