НАЗК: Чиновники в деклараціях приховали своє майно на 362 мільйони гривень
28.09.2020 10:56

У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) відзначили, що в поточному році агентство виявило у чиновників майно, не внесене в декларації, на суму в 362 мільйони гривень. Так, у міністра ветеранів Сергія Бессараба була виявлена незадекларована квартира вартістю понад 2 мільйони гривень.

Про це повідомив голова НАЗК Олександр Новіков в ефірі одного з українських телеканалів, пише "Кореспондент". "Ми виявили факт недекларування ним квартири, в якій він фактично проживає. У зв'язку з тим, що вартість цієї квартири 2,6 мільйона гривень — це недекларування майна у великому розмірі", - підкреслив Новіков.

Також, як повідомило видання, Олександр Новіков розповів про конфлікт інтересів у керівництва Державного бюро розслідувань, яке було встановлено НАЗК. Як виявилося, в. о. ДБР Соколов сам собі виписував премії.

"Ми направили запит щодо Олександра Соколова, який виконуючи обов'язки директора ДБР виписував сам собі премії, тобто діяв в умовах конфлікту інтересів", - додав Новіков.