Відомо, чому внесення змін до постанови про проведення місцевих виборів на сьогодні є неможливим
29.09.2020 07:29

Внесення змін до постанови про проведення місцевих виборів на сьогодні є неможливим. На цьому вкотре наголосив голова ВР Дмитро Разумков в ефірі програми “Свобода слова”, повідомляє УНН.

“Внесення змін в цю постанову (про проведення місцевих виборів, — ред.), на мій погляд, сьогодні неможливе, оскільки згідно діючого законодавства вибори оголошуються Верховною Радою України не пізніше як за 90 днів до проведення виборів. Сьогодні внести такі зміни в постанову — це поставити під сумнів легітимність проведення всього процесу”, — заявив він.

Разумков також додав, що в порядку денному на поточний пленарний тиждень цього питання немає.

Раніше голова української делегації у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що якщо Верховна рада не змінить постанову про місцеві вибори — це заблокує не лише обмін полоненими, але й усю роботу Тристоронньої контактної групи.

Своєю чергою, віцепрем’єр-міністр, перший заступник голови делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Резніков пропонує Верховній раді ухвалити альтернативне рішення щодо місцевих виборів, яке дозволить розблокувати переговори з Росією.