Добкина звинуватили у відбиранні голосів Кернеса
29.09.2020 11:27

Кернес може зняти кандидатуру з виборів за станом здоров’я. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів кандидат політичних наук Ростислав Балабан.

Коментуючи той факт, що Добкін і Кернес разом балотуються на вибори мера Харкова і останній назвав це “медвежьей услугой” від Михайла Добкина, і що він таким чином його підставляє, наш співрозмовник зауважує наступне: «Насправді по Харкову кандидати, які балотуються, і серед них є Добкин і Кернес, вони за громадським сприйняттям, за сприйняттям виборця, топчуться на одному електоральному полі. Це означає, що Добкин відбирає голоси від Кернеса, тому що це одне електоральне поле».

«Якби вони були ідеологічно протилежні, або ідеологічні суперники, або різна риторика, то були б різні аудиторії. У даному випадку це одна аудиторія. Інколи буває так, що коли борються два титани, коли борються два сильних, інколи виграє третій, тому що кампанія направлена один проти одного, компромат і т.д., а третя конячка спокійно себе доганяє і виграє», - додає політексперт.

Ростислав Балабан підкреслює, що не знає, чи відбудеться таке в Харкові, можливо, ми можемо тільки припускати, що Добкин може, наприклад, напередодні знятися на користь лідера, можливий і такій варіант.

«Звичайно, не хочеться прогнозувати якихось поганих речей, але, умовно кажучи, якщо Кернес за станом здоров'я, наприклад, знімає себе з виборів, то відповідно, у другого номеру з'являються шанси. Все це разом називається політичний процес, кожний шукає свої дивіденди, а ми з вам за цим спостерігаємо і аналізуємо», - резюмував наш співрозмовник кандидат політичних наук Ростислав Балабан.