Нардеп розповів, коли на окупованому Донбасі пройдуть вибори
30.09.2020 13:00

Депутат від партії «Слуга народу» Юрій Камельчук переконаний, що беззмістовно в раді говорити про вибори на Донбасі, якщо Україна не контролює цю територію.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи заяву Разумкова про те, що неможливо внести зміни до постанови про місцеві вибори на Донбасі, нардеп від партії «Слуга народу» зауважив, що все можливо, питання лише у тому коли і за яких умов.

«Чи можливо внести зміни до постанови? Можливо. Чи підтримає зал? Невідомо. Чи повинна Україна когось слухати в порадах, як проводити вибори на своїй території? Ні, не повинна нікого слухати, ми приймаємо рішення самостійно. Ніякого тиску, впливу і т.п., я думаю, ми абсолютно не будемо слухати. А чи відбудуться вибори? Колись вибори відбудуться. Ви задаєте питання, на яке можна відповісти тільки у довгостроковій перспективі», - пояснив парламентарій.

Він також прокоментував і вимогу Росії зараз провести вибори на Донбасі.

«Це їхні проблеми і їхні фантазії. Ми теж вимагаємо у Росії повернути Крим, а ще можемо почати говорити про інші території, які вони забрали, — і що з цього? Це нічого не поміняє. Ми обмінюємось просто якимось жорсткими дипломатичними умовами, не більше, ні менше. Що стосується саме виборів, я думаю, що вони відбудуться колись точно. На яких умовах, я не знаю. Нас цікавить, щоб там спочатку було безпечно, щоб звідти пішли всі війська. От і все», - наголосив Камельчук.

Нардеп розповів й про те, чи постанова про вибори на окуповані території виноситься в зал на розгляд, адже Разумков сказав, що це питання навіть на фракції не розглядалось.

«Не розглядалось, звичайно. Всі чудово розуміють, що це беззмістовно. Про що говорити, якщо у нас немає контролю над територією. І навіть на тої частині, де нам би хотілось, щоб провели вибори, у нас немає впевненості, що там все спокійно. Зараз можна сказати, що є перемир'я, яке час від часу порушується тією стороною, але ж це не виведення військ, це не розміновано територію, тому ще зарано казати», - резюмував нардеп.