Бойовики обстрілом лісу спровокували пожежу біля Станиці Луганської
01.10.2020 08:07

Бойовики окупованої території Донбасу обстріляли з великокаліберної зброї підконтрольну України територію в районі Станиці Луганської, зокрема лісовий масив, тим самим спровокувавши пожежу. Про це повідомили у пресцентрі Станично-Луганської районної держадміністрації, передає УНН.

“За повідомленнями мешканців Станиці Луганської, починаючи з 23:30 фіксуються постріли зі зброї великого калібру з окупованої території. Після чого відчуваються гучні розриви снарядів в районі КПВВ. Десь о 00:20 поступило повідомлення про пожежу у лісовому масиві біля КПВВ”, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше у ДСНС повідомили, що до ліквідації лісових пожеж на Луганщині залучено понад 1 тис. осіб. Існує загроза поширення пожежі на території сусідніх сіл. Щонайменше 3 людини загинули внаслідок поширення вогню, є постраждалі.

У Держлісагентстві повідомили, що для гасіння пожеж на Луганщині були направлені додаткові сили з сусідніх областей. Зокрема Генпрокурор Ірина Венедіктова повідомляла, що зафіксовано щонайменше 146 пожеж лісових масивів, розпочаті кримінальні провадження.

До боротьби з пожежами залучені підрозділи рятувальників Луганщини, Донеччини, Харківщини, Дніпропетровщини та Полтавщини.