Тищенко подав позов проти Лероса
16.10.2020 09:56

Заступник голови фракції «Слуги народу» у Верховній Раді Микола Тищенко подав позови проти нардепа Гео Лероса.

Про це свідчать дані на сайті Печерського районного суду столиці.

Свій позов Тищенко подав ще 9 червня. Предмет скарги є захист честі гідності та ділової репутації. У позові Тищенка засідання призначили на 21 жовтня. Крім того, як пише «Українська правда», аналогічний позов до Лероса подав й брат голови Офісу президента Денис Єрмак. Його Лерос звинувачував у «торгівлі» посадами у державних органах та компаніях за сприяння брата.

  • 2 жовтня Гео Лерос опублікував обіцяні плівки. Нардеп Лерос опублікував обіцяні плівки із начебто «смотрящим за Києвом» Комарницьким та Тищенком. Вони про обшуки та Подільський міст, на яких нібито записані розмови «смотрящего за Києвом» Дениса Комарницького із заступником голови фракції «Слуга народу» Миколою Тищенком. Згодом на це відреагували у «Слузі народу» — нардеп Олександр Качура подав заяву до Державного бюро розслідувань і Нацполіції.
  • Раніше під час виступу у Верховній Раді Лерос намагався увімкнути ці плівки, стверджуючи, що отримав їх від офіцера СБУ. Тоді нардеп також заявив, що на нього нібито готують напад Тищенко та Комарницького. Нардеп Лерос заявив, що Тищенко і «смотрящий за Києвом» Комарницький готують напад на нього. Це підтверджують «записи офіцера СБУ».
  • Пізніше Тищенко звернувся до СБУ із проханням надати охорону колезі по парламенту Гео Леросу.