Нардеп розповів про те, що стало останньою краплею в боротьбі з COVID-19
21.10.2020 13:17

Михайло Волинець пояснив, чому так пізно було прийнято постанову, покликану допомогти боротись з коронавірусною інфекцією.

Про це народний депутат від ВО «Батьківщина» розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Пояснюючи те, чому штаб по боротьбі з пандемією було створено лише зараз, Волинець зазначив, що фракція ВО «Батьківщина» вже давно вимагала у влади адекватних рішень щодо ситуації хахворюванності, однак вона вирішила «закатати» гроші у дороги, а не витратити їх на порятунок українців.

«Скажемо так, що і у нашої фракції на чолі з Юлією Тимошенко, і у вільних профспілок в принципі багато питань як до медичної реформи, так і до дій влади, урядовців в епідемічних умовах. Ми давно вимагали системності у підході до забезпечення лікарень, лікування пацієнтів, стимулів для лікарів, весь цей час працюючи над створенням дорожньої карти, яка і була покладена в основу Постанови «Про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз». Останньою краплею, через що ми форсували прийняття постанови, стало халатне розподілення 66 мільярдів коронавірусного фонду між галузями. Вкатування їх в асфальт, коли і в Києві, і в регіонах дефіцит засобів індивідуального захисту лікарів, кисневих сумішей для апаратів ШВЛ, коли створені жахливі умови для тестування... Команда «Батьківщини» зібрала кейси успішного досвіду протидії епідеміям та надала владі фаховий план боротьби з коронавірусною хворобою. Президент, урядовці мусять забезпечити його невідкладне виконання», - розповів він.