Екс-міністр розповів, чи докотиться карантинний бунт до України
19.11.2020 13:30

Ігор Швайка переконаний, що причиною будь-якого повстання в Україні є відсутність комунікації між владою та громадянами.

Про це член ВО «Свобода», колишній міністр аграрної політики розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи можливість карантинного повстання українців, Швайка зазначив, що воно може мати масовий характер через те, що опозиція хоче влади, а не врегулювання проблеми.

«Що стосується масових виступів в Україні, то вони можуть відбутися попри будь-якій тверезий, як здається багатьом експертам, розрахунок. Протести можуть бути масовими. Головна задача сьогодні — не допустити максимального погіршення ситуації в Україні. Проблема, з одного боку, у людей, які управляють країною, полягає у тому, що відсутня комунікація і пояснення своїх дій. Проблема у тих людей, які офіційно числяться в опозиції, полягає у тому, що вони не хочуть врегулювання, вони хочуть стати владою. А люди, які виходять на вулиці, на майдани з протестами, вони завжди висловлюють ту позицію, яка є наслідком відсутнього діалогу», - пояснив він.

Колишній міністр аграрної політики також наголосив на тому, що назрівший на данний час бунт цілковито на відповідальності влади, яка не хоче діалогу з власними громадягами.

«Тобто в даній ситуації неважливо — карантин, наступ на права підприємців ФОПів, спроби повної фіскалізації, будь-яка інша сфера, якщо влада не пояснила і не забезпечила діалог, а ні у кого немає стільки можливостей, як у президента, прем'єр-міністра, голови парламенту, міністрів, народних депутатів, зворотньою реакцією може бути вихід на вулиці. А вихід на вулиці може бути безпощадним, ірраціональним. А провина у тому буде лежати на тому, хто є сьогодні чинної владою. Страждати від цього будуть всі — і влада, і громадяни, і бізнес, і будь-яке середовище», - резюмував співрозмовник.