Політик пояснив, чому карантинні бунти залежать від жмодюр і неуків
19.11.2020 14:30

Степан Хмара вважає, що те, чи піднімуть люди бунт проти карантину залежить від поведінки влади, яка наразі грається з вогнем.

Про це український політичний діяч розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи протикарантинний бунт у Німеччині, Степан Хмара зазначив, що наразі у нас він не має спалахнути і пояснив чому.

«Думаю що ні, тому що тут нема причин. Якщо буде таке закручування, так би мовити, сильний карантин, як це було на весні, то так, а так як зараз, то ні. Якщо ж локдаун буде тривалий, то звичайно що люди збунтуються, тому що прийде до того, що люди не будуть мати що їсти. Це зрозуміло. Але якщо от такі от карантини, як у нас, то, звичайно, тут це ще не той поріг, якій треба перейти. А там побачимо, як буде», - сказав він.

Політик також пояснив, навіщо влада ввела карантин вихідного дня.

«Цей карантин вели на вихідні, на два дні, і то, мало хто його дотримується, тому що це зовсім абсурдне рішення, яке нічого не дає. Зрозуміло, чому вони так зробили: гроші які були виділені на боротьбу з епідемією, вони вирішили вкрасти, перевести ніби на дорожнє будівництво, а тепер же не охота повертати. Як це так? Тут вже розподілили собі потоки, хто скільки вкраде, і тут Кабмін ніяк не хоче ці гроші повертати. Там, вже розікрали частину, тому що які там дороги. Частина крадеться, а одна третя ямки закривають», - наголосив співрозмовник.

Хмара також висловив сумнів у тому, що вкрадені з ковідного фонду гроші можуть підштовхнути українців до бунту.

«Наших людей, здається, от так от просто не піднімеш, має бути якийсь поріг. Ця влада абсолютно некомпетентна і безвідповідальна, а інстинкт самозахисту і самозбереження в неї притуплений, тому що вони жартують з вогнем. Скільки можна? Я дивлюся, як ганебно повелася ВР, коли пообіцяли людям, що відтермінують ці касові апарати, скасують цю дурну постанову Кабміну про обмеження на два вихідних. І тут обдурили і не проголосували. Там одні жмодюри і неуки, тому не знаю, як далі буде», - резюмував він.