Письменник пояснив, чому обшук у Музеї Майдану - це ляпас суспільству
20.11.2020 14:00

Дмитро Капранов вважає, що ініційовані владою обшуки перед Днем гідності та свободи - це намагання деморалізувати прогресивну та революційну частину суспільства.

Про це український письменник і книговидавець розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Відповідаючи на питання, чи не є обшук у директора Музею Майдану цинізмом чи політичним замовленням, Капранов зазначив, що у такий спосіб влада намагається втопити революційну частину суспільства у «багнюці» і зіпсувати нам свято.

«Говорити про якийсь цинізм чи розкрадання рано, бо нічого поки що не доведено. Наша теперішня влада знаменита тим, що вона щось заявляє, але я не бачу, щоб щось із їхніх заяв чимось закінчилося. Тому сьогодні сприймати обшук в цьому музеї можна тільки, як демонстрацію нам, що ми програли насправді на Майдані. Це така оплеуха, а оплеуха всім, хто був на Майдані, тому що якщо у вас є питання, їх можна було вирішити після 21-го, нічого такого там не сталося б. Тому такі демонстративні речі — це із розряду відосіків, що президент записує, це із розряду заяв, що всі будуть сидіти і т.д., тобто це намагання деморалізувати прогресивну частину, революційну частину суспільства, аби зробити кіпіш до 21-го, щоб зіпсувати нам свято. Одним словом, це свідомі дії влади в боротьби з міфом Майдану, з людьми, які готові чинити спротив і готові знов виходити, і намагання все утопити в багні, а це єдине, що вони можуть, вони ж нічого позитивного створити не можуть, тому можуть оперуватися тільки багном», - пояснив письменник.