Екс-заступник міністра розказав, чи зможе зупинити COVID новорічний локдаун
27.11.2020 12:48

На новорічні свята ми мали б вже виходити з локдауну. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів екс-заступник міністра охорони здоров'я Михайло Загрійчук.

Коментуючи погіршення ситуації с корона вірусом в Україні та ймовірне введення локдауну на новорічні свята, наш співрозмовник зауважує наступне: «Він мав би бути раніше, бо це невідворотній процес, тому що дійсно так наростає захворюваність, що здається, варто вже відреагувати».

На думку екс-заступника міністра охорони здоров'я, на новорічні свята ми мали б вже виходити з локдауну. Але в любому випадку ця історія динамічно змінюється.

«Ви бачите, що збільшується і кількість тестувань, і кількість ПЛР, і в той же час збільшується захворюваність», - звертає увагу експерт.

Політик змушений констатувати і випадки, коли люди хворіють і лікуються вдома, можливо заражаючи інших, але як їх можна порахувати?

«Навряд пацієнти, які мають нежить чи невелику температуру і кашель, одразу біжать робити ПЛР. Саме в цьому і є історія локдауну — щоб перекрити потоки громадян, в тому числі мінімізувати зараження загальної популяції від таких випадків», - роз’яснює наш співрозмовник.

Екс-заступник міністра охорони здоров'я Михайло Загрійчук акцентує увагу на тому, что панацеї від ковіду немає в принципі, але це є один з варіантів, як сповільнити розповсюдження інфекції і тим самим трішки звільнити стаціонари, койки з киснем, дати можливість більшості пацієнтів виписатись, щоб резервні системи могли справитися з великими потоками, тому що система ж небезмежна.