Арестович пояснив, чому Україна скликає позачергове засідання ТКГ
30.11.2020 10:29

Українська делегація у Тристоронній контактній групі запропонувала організувати позачергову зустріч цього тижня, тому що до спливу терміну минулорічних домовленостей лідерів "нормандської четвірки" в Парижі залишилось обмаль часу. Про це повідомив в коментарі УНН речник української делегації у ТКГ Олексій Арестович.

“Ми зробили пропозицію, і пропонуємо цього тижня провести позачергове засідання, тому що і до 9 грудня, коли спливає рік з минулорічних домовленостей, і взагалі до Різдва, після чого Європа піде на канікули, залишається всього одне чергове засідання, а купа нагальних питань не вирішено – розмінування, розведення, обмін полоненими, відкриття КПВВ. Ми це все офіційно, через посередника, ОБСЄ, запропонували прискорити і провести цього тижня позачергове засідання”, - сказав речник української делегації.

З його слів, Україна запропонувала провести повноцінні перемовини, включно з зустріччю чотирьох підгруп і загальним засіданням.

“Хоча б гуманітарна та безпекова. Ми виплачуємо 620 тисячам пенсії на території, окупованій росіянами, і вони не випускають наших громадян, фактично утримуючи їх у заручниках”, - зазначив співрозмовник УНН.

Нагадаємо, українська делегація в Тристоронній контактній групі на засіданні 25 листопада ініціювала позачергове засідання ТКГ.