Нардеп розповів чи справді влада допоможе ФОПам
01.12.2020 14:30

Сергій Власенко вважає, що влада або мусить виконати дані суспільству обіцянки щодо підтримки і захисту у час пандемії, або піти у відставку.

Про це народний депутат від ВО «Батьківщина» розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи сьогоднішнє засідання Верховної Ради Власенко зазначив, що владі варто дослухатись до порад Гетьманцева і пояснив чому.

«По-перше, я вважаю, що насправді в ситуації, яка зараз є в Україні, в ситуації пандемії, в ситуації скорочення економіки, в ситуації, коли, по суті, Україна не здійснила, на відміну від, до речі, майже всіх європейських країн, жодної системної підтримки бізнесу. Під час пандемії відбирати у людей будь-які можливості заробляти собі на хліб, напевно, це неправильно. Треба було би, напевно, по-перше, прибрати ті всі так звані ризикові групи, про які говорить весь час Гетьманцев, або, можливо, їх звузити до якогось мінімуму, тобто залишивши одну або дві. Я не знаю, припустимо, залишивши аптеки, бо це як раз медицина, яка потребує зараз контролю, і можливо щось іще. Це перше. По-друге, я би по першій групі все-таки шукав компроміс трошки по підняттю їхніх лімітів. Десь в цьому напрямку, звичайно, знявши, відтермінувавши цей кешбек, відтермінувавши запровадження РРО по всіх інших групах. Я б бачив такий компроміс сьогодні. І я думаю, що якщо щось навколо цього буде підтримано, то “Батьківщина”, звичайно, за це проголосує. Ми були одним із локомотивів, хто питання взагалі ФОПів торпедував у ВР, і в тому числі завдяки нашій позиції це питання зараз може бути розв'язано», - сказав він.

Також нардеп відповів на питання, чи дійсно влада надасть ФОПам фінансову допомогу чи все лишиться на рівні обіцянок.

«Держава зобов'язана виконати те, що вона обіцяла. І якщо президент виходить і говорить про те, що “я обіцяю”, або хтось із очільників держави, прем'єр міністр виходить і говорить “я обіцяю”, він зобов'язаний це зробити. Якщо він цього не може зробити, то тоді напевно треба подивитися в дзеркало і сказати: "Я не спроможний виконати свої обіцянки" - розвернутись і йти займатись якоюсь іншою роботою. Та я переконаний, що підтримає всіма своїми голосами те про, що ми зараз з вами говоримо, в тому числі і пряму підтримку із бюджету. Я ще раз підкреслюю, багато країн світу це робить з лютого місяця. А ми спромоглися на це майже, через 11 місяців, ми спромоглися підійти хоча би до якоїсь мінімальної підтримки економіки. І цього не зробити, це було би абсурдно», - прокоментував політик.