Територія, яка може бути присутня: як РФ використала платформу ООН на користь «ЛДНР»
03.12.2020 16:30

Росії не вдалося шантажувати українську сторону, використовуючи вихід на прямий діалог представників незаконної адміністрації ОРДЛО в ООН. Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новини України — From-UA розповіла народний депутат від «Слуги народу» Ірина Верещук.

Коментуючи кроки РФ по «легалізації» ОРДЛО в ООН, наша співрозмовниця зауважує наступне: «Нічого в даному випадку не вдалося Росії досягти. Тобто того результату, на який вона сподівалася, а саме шантажувати українську сторону, що вони виходять на прямий діалог і показують чи демонструють представників незаконної адміністрації ОРДЛО в ООН».

«Ви бачите, ми свою ноту і свою роботу зробили. Це був не офіційний захід, він навіть, можна сказати, не відбувся, тому що те, що є така можливість у постійних членів ООН — це справді так. Але те, що Росія хотіла і не змогла це теж є беззаперечним фактом», - додає нардеп.

За словами політика, ніхто у світовій спільноті не сприйняв таких рухів і таких кроків Росії серйозно, бо всі чудово розуміють, що Росія є агресором, Росія є винуватицею в даному випадку у зовнішньому конфлікті збройному, який на сьогодні триває ось уже 7-ий рік поспіль. А тому парламентарій сподіваєся, що таких акцій і таких кроків буде менше через силу міжнародної спільноти, яка не буде толерувати, яка буде чітко у своїх ЗМІ повідомляти, що відбувається, буде інформувати свої суспільства, свої населення, свої держави, хто насправді є жертвою конфлікту, а це Україна, і хто є агресором, а агресором є Росія.

Щодо самого факту того, що вони були запрошені туди і виступали там, то це, вважає нардеп, нічого не значить.

«Це не означає для ООН нічого. Це є лише така можливість, вона дійсно називається Арріа, територія, яка може бути присутня. ООН і є платформа, майданчик для діалогів у даному випадку. І він був закладений, Росія ним скористалася як постійний член Радбезу ООН. Їй не могли зашкодили ні ми, ніхто інший це зробити. Але ви знаєте, що це не відбувалося офіційно, це не відбувалося, навіть в журналі засідань чи в протоколі визначено, що це неформальна зустріч. Вони можуть використовувати цю платформу, але ніяких ані рішень, ані резолюцій, ані інших документів формального характеру не було прийнято і не могло бути прийнято. Що б Росія ні говорила, це тільки ще один маніпулятивний крок, на який ми теж відреагували належно», - резюмувала наша співрозмовниця народний депутат від «Слуги народу» Ірина Верещук.