Експерт розповів, чому заяви Єрмака є сміхотворними
14.01.2021 13:35

Євген Магда переконаний, що з точки зору службових обов'язків керівник Офісу президента Єрмак є ніким, аби гучно обіцяти, що Україна щось буде робити з Деркачем та Дубінським.

Про це кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи вчорашню заяву Єрмака щодо того, що будуть прийняті рішення по народним депутатам Деркачу і Дубінському, Магда зазначив, що накладені на них санкції - це не кримінальне переслідування, а певні фінансові незручності. Також він наголосив, що подібні заяви Єрмака є неприпустимими, з огляду на його посадові обов’язки.

«По-перше, це безпрецедентно, що проти двох діючих українських парламентаріїв накладено санкції Міністерством фінансів США. За великим рахунком, ці люди просто не зможуть користуватися своїми грошима не лише у США, але, я думаю, що і у всіх країнах, які не хочуть зі США сваритися. Тобто в Росії, Китаї, Ірані зможуть, в інших не зможуть. Подібні санкції — це ж не кримінальне переслідування. Я думаю, що вони не зможуть в'їхати на територію США, у всякому разі не наважаться. А ось реакція пана Єрмака мені, чесно кажучи, виглядає достатньо смішною: а хто він такій з точки зору його службових обов'язків, щоб обіцяти, що Україна щось буде робити? Я не зовсім це розумію: як керівник Офісу президента може це все обіцяти?», - впевнений він.

Політичний експерт вважає, що подібні висловлювання глави ОП є смішними та дивними і пояснив чому.

«Це може обіцяти міністр юстиції чи генеральний прокурор, з якогось боку голова СБУ чи міністр МВС. А з якого боку керівник Офісу президента це може обіцяти, я не розумію, тим більше, що напередодні радник Єрмака пан Подоляк заявив, що Зеленський не реагуватиме на санкції проти Дубінського. Це все достатньо кумедно на першій погляд виглядає, але в цілому я маю сказати, що мені це все виглядає дивним. Насправді дуже показово, що під санкції американські попали люди, які втручалися в американські вибори в інтересах Росії. Громадяни України в інтересах Росії. Це дуже показовий, на мою думку, факт. Я думаю, що в такий спосіб у нас суттєво підважені наші партнерські відносини з США. Відповідно, як будувати довіру, якщо парламентарії нашої країни працюють в російських інтересах? Це достатньо складно, і дивно, що у нас цього не розуміють», - резюмував співрозмовник.