Українських політиків підловили на використанні нового потужного інструменту впливу
14.01.2021 14:37

Ботоферми використовують багато політиків, від політиків всеукраїнського масштабу до маленьких місцевих, і вони цих ботів вирощують роками. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розпові ла політичний експерт Ірина Тиран

Коментуючи рішення Фейсбуку видалили ботоферму Петра Порошенка, наша співрозмовниця зауважує наступне: «Система ботів з'явилася не сьогодні, вони розвивалася роками, і дуже багато людей її використовують. Це прийшло до нас із бізнесу, різних бізнесових сторіночок, які накручували собі перегляди тим, що давали дуже багато коментарів під даними постами. Але політики дуже швидко зрозуміли, наскільки це потужний інструмент, і почали його використовувати».

Наша співрозмовниця знає багато політиків різного рівня, від політиків всеукраїнського масштабу до маленьких місцевих, які цих ботів вирощували роками.

«Вони заводили собі акаунти, і ці акаунти працювали роками у сплячому стані, а потім ставали такими прихильниками-фанатами. І причому їх дуже важко вичислити, тому що вони складають враження реальних людей. Але що стосується політичних ботів, то тут вже політики трошки халявлять, тому що боти створюються нашвидкуруч, дуже багато непрофесійно. Якщо зайти на сторіночку бота, одразу видно, що це не людина, там взагалі немає нормальної фотографії. Тому адміністрація дуже легко видаляє такі всякі аканти», - резюмувала наша співрозмовниця Ірина Тиран.