Українська армія піднялася в світовому рейтингу військової могутності
18.01.2021 09:27

За даними компанії Global Firepower Україна зайняла 25-у позицію в щорічному рейтингу армій світу, який традиційно складає ця компанія. По своїй бойовій міці Збройні сили України знаходяться між В’єтнамом і Таїландом, інформують Економічні новини.

Перше місце з 138 країн, які увійшли до рейтингу, займають США. На другому – Росія, топ-трійку замикає Китай. Також до першої десятки входять Індія, Японія, Південна Корея, Франція, Великобританія, Бразилія і Пакистан.

Відзначимо, що в минулому році ЗСУ по боєздатності займали 27-е місце в рейтингу Global Firepower Index, а в позаминулому – 29-е (цей показник виявився нижчим, ніж до початку війни в Донбасі).

Рейтинг Global Firepower складається в США приватними аналітиками і експертами і не вважається офіційним, що дає привід незадоволеним і скептикам для сумнівів. Однак за багато років своєї діяльності він став, мабуть, найавторитетнішим з усіх існуючих у світі. Саме на нього посилаються найбільші світові ЗМІ (включаючи Forbes, Newsweek і ін.), а також офіційні особи багатьох країн – від військових до глав держав.

Крім власне військової потужності армії рейтинг враховує людський і економічний потенціал, силу парамілітарних формувань в країні і інші параметри.