Політолог розповів про головну політичну подію цього року
20.01.2021 16:35

Сергій Таран переконаний, що наші стосунки з США залежать від того, чи здатна українська влада використати той шанс, який отримає з президентством Байдена.

Про це політолог, глава Правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір» розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Відповідаючи на питання, що пророкує України інавгурація Байдена, Сергій Таран зазначив, що для нас це шанс отримати підтримку найпотужнішої країни світу.

«Інавгурація Байдена означає, що в Америці прийде людина до влади, яка дуже добре знає Україну, яка знає дуже багатьох українських політиків і яка оголосила про те, що США повертаються в Європу. Це означає, що це буде самою головною політичною подією цього року. Американська політика стане більш активною, більш зацікавленою. Для України це лише означає шанс отримати підтримку найпотужнішої країни світу. Але це не означає, що ми цей шанс автоматично виграємо, тому що ми бачимо, що починається президентство Байдена фактично з санкцій, які оголосила попередня адміністрація, але в зв'язку з Байденом. І це ставить питання перед українською владою: чи вона здатна використати той шанс, якій отримає України, чи вона буде і далі ігнорувати очевидні звинувачення з боку США. Йдеться про втручання в американські вибори», - пояснив він.