Експерт розповів, наскільки позитивним є наявність молодих політиків при владі
21.01.2021 12:30

Олег Рибачук вважає, що в українській політиці занадто багато молодих політиків, які не мають досвіду і не бажають користуватись досвідом інших.

Про це голова громадської організації «Центр UA» розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Відповідаючи на питання чи позитивом є те, що українська політика молодшає, Рибачук зазначив, що така тенденція є, однак не багато з них хочуть насправді працювати.

«Так, молодшає, і по статистиці видно, що приходить нове покоління. Тут просто не питання віку, а питання розуміння, що якщо ти займаєш якусь політичну посаду без досвіду, то має бути якесь правильне співвідношення: якщо ти займаєш вищу посаду, то у тебе мають бути заступники, які дуже добре розуміють, що відбувається. Бо якщо ти йдеш як політик — добре, зрозуміло, що ти маєш якісь задачі, але дуже часто ми бачимо ситуацію, коли люди просто хочуть бути у владі, але не хочуть працювати», - пояснив він.

Голова громадської організації «Центр UA» також наголосив на тому, що в Українській політиці немає балансу між молодими поколінням та досвідченими політиками, що призводить до дезорганізації структури.

«В Україні це зараз основна проблема — ідея нових облич, молодих людей, тому що люди прийшли, але елементарно не розуміють, їм бракує життєвого досвіду, їм бракує розуміння того, що вони мають робити на цій посаді. І це проблема. Тому можна, з одного боку, вітати прихід молодих сил, але вони мають бути у балансі з людьми, які мають досвід і розуміння. На фоні того, що робиться у світі, то у світі тенденція того, що високі посади займають люди, по українських реаліях, старшого пенсійного віку. І в ЄС таких багато, Байден — найстаріший президент за всю історію США. Тобто тут по-різному буває, але в Україні проблема якраз саме у тому, що у нас немає балансів. Приходить молода людина, і у нього бракує або не вистачає розуму для того, щоб просто скористатися досвідом, бо дуже часто молоді люди самостверджуються, вони приходять і починає нова мітла мести по-новому, і дуже часто це приводить до дезорганізації структури», - резюмував співрозмовник.