Політик розповів, коли в Україні відбудеться референдум
26.01.2021 13:35

Сергій Соболєв вважає, що одним з питань майбутнього референдуму буде питання купівлі-продажу земель.

Про це український політик, заступник голови фракції «Батьківщина» розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Відповідаючи на питання, що буде в Україні з референдумом, Сергій Соболєв зазначив, що його ще не буде проведено щонайменше два роки.

«Референдуму не буде ще два роки. Подивиться прикінцеві положення. Можливо, буде запускатися процедура проведення референдуму лише тоді, коли задіяна буде електронна система. А електронну систему вони планують запускати лише з 1 січня 2022 року. Тобто цей рік пропадає, наступний рік — ну що таке фінансування? Це ж поки профінансують, поки розроблять цю систему, 2022 рік випаде. Тому я думаю, що це відтяжка цього питання на невизначений термін», - пояснив він.

Політик також припустив, які питання можуть бути винесені владою на референдум.

«Якщо слідувати тому, що пообіцяв президент, хоча те, що обіцяв президент, ми розуміємо, що зараз це ні про що, то перше питання — це купівля-продаж земель іноземцям, хоча, без сумніву, тут же буде поставлене в цілому питання про купівлю-продаж земель сільгосппризначення. Я думаю, що питання так чи інакше будуть ті, які не обмежені законами діючими і Конституцією. Тобто ви знаєте, що згідно з законом неможливо розглядати питання податків на референдумі. Питання територіальної цілісності і можливості зміни кордонів в Україні — я вважаю, що це треба визначати спеціальним законом. Це дуже суттєво. Я розумію, що є питання, наприклад, з Молдовою, де їм вигідно і нам вигідно для того, щоб транссполучення було з країною і ми не відривали частину України від загальної частини. Але це питання окреме», - впевнений співрозмовник.

Політик також відповів на питання, чи буде влада маніпулювати питанням Криму та Донбасу за такої редакції?

«Якщо два роки ніякого референдуму в країні не буде, то через два роки взагалі ніхто не може зрозуміти, що взагалі буде на тих окупованих територіях, тому це відкладається фактично на невизначений час», - резюмував він.