Володимир Ар'єв: Закон про референдум несе загрозу національній безпеці України
26.01.2021 14:37

Збулася мрія Зеленського, що можна скасувати Конституційний суд, хоча це і викреслює нас із списку країн, які хочуть стати демократичними і правовими. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів нардеп ЕС Володимир Ар'єв.

За словами нашого співрозмовника, зокрема, електронне голосування, можливість дистанційного електронного голосування — це особливо в умовах якості захисту українських електронних систем і те, що ми бачили, що не тільки українських, зокрема, в умовах агресії з боку РФ, коли зазнавали відповідних атак і Пентагон, і Міністерство оборони Федеративної республіки Німеччини, тобто більш захищені, з більшими бюджетами, значно більшими бюджетами установи, то ці референдуми можуть становити загрозу національній безпеці України.

«Чути нас, про те, щоб забрати небезпечні норми із законопроекту про народовладдя, не хочуть. Тим більш, там же достатньо і популістських норм, зокрема про скасування законів, планів ВР на референдумі, хоча для цього є в усіх цивілізованих країнах має бути така структура, як Конституційний суд, яка вирішує це все діло, ці всі питання відповідно до подання», - зауважив нардеп.

«Виходить, збулася мрія Зеленського, що можна скасувати Конституційний суд, хоча це і викреслює нас із списку країн, які хочуть стати демократичними і правовими. Тому, якщо ці норми та інші будуть і надалі просуватися, ми голосувати за це не будемо», - додав у запалі наш співрозмовник.

Що ж до того, чому “слугам народу” дуже важливо проголосувати, то за словами політика, там зараз у Зеленського розсилають по міністерствам і відомствам такі собі циркуляри від Офісу президента щодо того, щоб підготувати заходи швидких кроків з виконання передвиборчої програми президента.

«Питання в іншому. Чи ця програма, передвиборча програма президента, вона несе за собою позитивне Україні чи ні? Тому що виконання в даному разі несе для України загрози національної безпеки, зокрема в законі про референдум», - резюмував наш співрозмовник нардеп ЕС Володимир Ар'єв.