Журналіст розповів, як Порошенко «віджимав» канали
19.02.2021 12:35

Володимир Бойко переконаний, що Порошенко переписав телеканал «Прямий» на себе, оскільки злякався, що на його підставного власника заведуть кримінальну справу.

Про це журналіст розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи купівлю Порошенком телеканалу «Примий» та його заяву щодо введення Зеленським проти нього санкцій, Володимир Бойко зазначив, що ним керує банальний страх і намагання приховати злочини.

«Та він просто перелякався. По-перше, Порошенко не купляв телеканал “Прямий”, він його просто переписав з підставної особи на на фірму, яка йому належить. Він просто переписав і не заплатив податки. Яке ж це придбання? По-друге, він перелякався, що введуть санкції відносно Макеєнка - підставної особи. Але тут в іншому питання. Макеєнко був головою КМДА на момент розстрілу і гибелі людей. Чи могло без Макеєнко обійтися проведення АТО в Києві 18-20 лютого 2014 року? Це абсолютно виключається. Питання: в зв'язку з чим Макеєнко не був притягнутий до кримінальної відповідальності разом з легендарним Горбатюком і разом з його подругою Закревською? Я цілий фільм зробив на 50 хвилин про те, як Горбатюк віджимав для Порошенка телеканал, погрожуючи кримінальним переслідуванням. Коли з Зубрицьким були торги “112-й” віддати в обіцянку на закриття справи по викраденню Луценка та Вербицького, але там не домовилися, справу передали до суду. А тут домовилися — і все нормально, і Макеєнко став фіктивним власником в інтересах Порошенка. Теж саме було і зі “112 каналом”, і з News One», - пояснив він.

Також журналіст роз’яснив, чому Порошенко не боявся таких «зашкварни» стосунків з Макеєнко.

«Якщо громадським активістам не було зашкварно, то йому-то що? Якщо йому (Порошенку - прим.ред.) забезпечували Горбатюк, Закревська все це. Якщо фонд “Відродження”, американське посольство оплачувало діяльність тих громадських активістів, які імітували розслідування справ Майдану в інтересах Порошенка? Йому-то що?», - запитує співрозмовник і додає, що по новоприйнятій Радою постанові про Революцію Гідності, Макеєнко не буде притягнуто до відповідальності.

«Звісно не буде. Там все давно знищено. Там нема доказів. Спеціально Горбатюк вичікував три роки строк зберігання документів. Знищено все», - підсумовує журналіст.