Експерт розповів, чи почнуться нарешті обіцяні Зеленським посадки
02.03.2021 15:35

Сергій Пархоменко переконаний, що поки Венедиктова буде генпрокурором, саджатимуть лише патріотів, але не відвертих корупціонерів, адже її куратор Портнов.

Про це директор Центру зовнішньополітичних досліджень розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Відповідаючи на питання, чи хоч нарешті цієї весни почнуться посадки, Пархоменко зазначив, що не при цій владі і пояснив чому.

«По-перше, я думаю, що за серйозні корупційні проступки нікого не посадять. Це все розмови, я в це не вірю. Немає жодних підстав говорити про це. Зараз можуть закрити справу проти Татарова. Прокуратура так і не сформувала звинувачення ні по запобіжному заходу, ні по чому. Тобто його відмажуть, хоча він один з топ-корупціонерів, справа якого є одна з найбільш резонансних і розголошених, як колись Свинарчука. Свінаручка теж не посадили. Тобто посадок не буде, лише патріотів. Поки не буде відставки Венедиктової, ми не побачимо справ проти корупціонерів. Тільки зміна генпрокурора і повне перезавантаження прокурорської вертикалі», - наголосив він.

Директор Центру зовнішньополітичних досліджень також переконаний, що усі корупційні справи розвалюються тому, що куратором Венедиктової є Портнов.

«Якщо активісти доб'ються цього, тоді можна очікувати переорієнтування звинувачення з патріотів на корупціонерів. Але з нинішнім генпрокурором це неможливо, тому що він уособлює власне саму корупцію і поки незрозуміло, хто буде наступним генпрокурором. Все, що робилося Антикорупційною прокуратурою, все розвалюється, і головний чинник — це Венедиктова і куратор Портнов. Все. Тому поки з ними не розбереться влада, якщо у неї вистачить політичної волі, посадок не буде. Тільки патріотів. Я знаю з десяток справ, по яких явно йде політичний мотив. Там немає якихось корупційних діянь, немає реальних злочинів, там є суто замовлення за участь в акціях, в Революції Гідності чи просто притягнуті якісь за вуха звинувачення», - резюмував він.