Депутат розповів, що буде з транспортом під час локдауну
06.04.2021 10:35

Костянтин Яловий переконаний, що проблеми із перевезенням киян в локдаун будуть, адже влада з попереднього разу не зробила жодних висновків.

Про це депутат Київради розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Яловий переконаний, що локдаун є необхідною мірою для Києва, аби він не увійшов в медичний колапс однак зазначив, що через обмеження варто очікувати заторів на дорогах та захмарних цін в таксі.

«Заповнюваність лікарняних ліжок у Києві сьогодні більше 80%. Це критичний рівень, за яким може відбутися цілковитий колапс медичної системи. Тому впровадження локдауну, в тому числі обмежень на пересування містом, є одним з шляхів радикально зменшити соціальні контакти, щоб сповільнити передачу вірусу. У службах таксі діє алгоритм, що передбачає зростання цін при підвищеному попиті. Тому тепер за одну поїздку доводиться платити втричі більше, ніж вчора. І владі важко на це вплинути. Пробки теж - закономірний наслідок локдауну, адже більшість людей не може працювати вдома і тими чи іншими шляхами мусить діставатись на роботу. Як правило, або на особистому транспорті, або на таксі», - сказав він.

Депутат також пояснив, чому через інфантильність влади будуть труднощі не лише транспортні, а й соціальні.

«Звичайно, міська влада могла б зробити більше для того, аби мінімізувати незручності локдауну. Зокрема, оперативніше розподіляти спецперепустки на користування транспортом. Ретельніше контролювати виконання розпоряджень водіями маршруток. Бо на практиці виходить так, що громадський транспорт їздить порожнім, а маршрутчики не перевіряють перепустки, намагаючись максимально заробити. Також варто було б передбачити соціальне таксі для людей, які цього дійсно потребують. Наприклад, для важкохворих, яким треба відвідувати лікарні, проходячи певні процедури. Для них 600-700 грн. за одну поїздку – це величезні кошти! Рік тому Київ вже мав досвід жорсткого локдауну і пережив транспортний колапс. На жаль, висновки не були зроблені і сьогодні повторюється подібна ситуація», - резюмував співрозмовник.