Зеленського дорікнули в піарі на ескалації
08.04.2021 15:37

Німеччина і Франція прагнуть не вирішення конфлікту на Донбасі, а затушовування цього конфлікту, аби він не порушував тиші, в якій дуже зручно робити гроші. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Валентин Бушанський.

Наш співрозмовник зауважує, що за часів Другої світової війни Сталін тільки один раз виїхав на передову в районі Вязьми, більше він на передову не виїжджав ніколи. Так само на лінії фронту ніколи не був Гітлер, не був там і Черчилль.

«Державний політичний діяч повинен забезпечити економічний базис і політичний вектор в протистоянні з ворогом. Виїзди на передові, проходи окопами в ближньому тилу — це все немає нічого спільного з посиленням обороноздатності країни. Це все лише картинка для телебачення. Але, пригадуючи ті картинки, які ми вже бачили, ми можемо тільки додати, що це смішні картинки для телебачення», - підкреслює експерт.

Щодо зустрічі Путіна з Меркель та Макроном, а тепер ще й Зеленський хоче зустрітися без Путіна, то, на думку нашого співрозмовника, це доволі сумна ситуація.

«Україна є учасником процесу, в якому миротворцями виступають Франція і Німеччина, але вони надзвичайно тісно зав'язані на економічне співробітництво з РФ. Більше того, є економічне протистояння між провідними європейськими державами та США. Провідні європейські держави, зокрема Німеччина, прагнуть не витрачатися на оборону і при цьому перебувати під американською воєнною парасолькою, при цьому співробітничати з Китаєм і при цьому отримувати енергоресурси з РФ», - наголошує політолог.

За словами експерта, треба звернути увагу і на те, що експорт російських енергоносіїв відбувається не в останню чергу завдяки тим інвестиціям, які були вкладені німецькими підприємствами в енергетичний сектор РФ.

«Тобто Німеччина і, як ми тепер бачимо, і Франція прагнуть не вирішення цього конфлікту, вони прагнуть затушовування цього конфлікту. Вони прагнуть, щоб він не порушував тиші, в якій дуже зручно робити гроші. І от ми маємо ситуацію, коли Німеччина і Франція діють, по суті, своєї в інтересах РФ, а на підтримку України дотепер виступали здебільшого США, які формально не беруть участь в мирних переговорах. Відповідно, зустрічі Макрона, Меркель і цього добродія з Росії, якого ми називаємо Путін, це, по суті, виклик США і демонстрація того ставлення, яке насправді існує по відношенню до України і президента Зеленського», - резюмував наш співрозмовник політолог Валентин Бушанський.