Керівництво Верховної Ради вимагає від Миколи Тищенка публічних вибачень
21.04.2021 08:42
Віцеспікерка Верховної Ради України Олена Кондратюк вважає, що заступник керівника фракції "Слуга народу" Микола Тищенко повинен принести публічні вибачення за те, що під час війни і карантину влаштував салюти і феєрверки в центрі Києва, відзначаючи у п'ятизірковому готелі "Фермонт" день народження своєї дружини.
Про це політикиня написала на своїй особистій сторінці у мережі Facebook.
"Про Тищенка. Багато сказано і написано, але я не зустрічала вибачень. Вибачень - щирих і просто вибачень, але вибачень. Мовчить головний герой і більшість його друзів, однопартійців, однофракційці, готуючись видно до пісні - "а що тут такого.".. це жахливо, і цей жах помножений на салюти і феєрверки - у той час, коли наші хлопці та дівчата на передовій... а ми обговорюємо - ми готові до війни чи ні... у центрі Києва, попри заборону мера Кличка, всі знають хто організував заборонені салюти, заборонену гулянку - і - і що? Де хоч хтось хто випише очевидний штраф?" - наголосила Кондратюк.
"Можна роками і цілими скликаннями тримати високу планку позиції, публічної дискусії, самовіддано займатися законодавчою роботою в інтересах суспільства, а потім один такий скандал "колеги" перекреслює все… і якось знаєте, опускаються руки, чесно кажучи. Лише один приклад такої негідної та аморальної поведінки нашого колеги - темною плямою лягає на всю інституцію, на всіх народних депутатів, на найбільш фахових і порядних людей, які реально працюють в сесійні залі, в Комітетах і Апараті Верховної Ради. А що робити, коли ці скандали йдуть один за одним, і їм кінця-краю не видно?" - задається риторичним питанням пані віцеспікерка.
Олена Кондратюк підкреслила, що не в її правилах переходити на особистості. Депутатка чотирьох скликань закликала всіх, хто приймає державні рішення, зрозуміти, що "відчуття вседозволеності та безкарності тих, хто уособлює владу, переростає в недовіру до державних інституцій, політиків та політичних партій... а потім оця недовіра переростає в ненависть громадян. Ненависть до всього, що робить влада." Політикиня вважає, що "рано чи пізно, ця ненависть, помножена на відчуття великої несправедливості" може виплеснутися на вулицю.
"Ми пройшли дуже складний шлях Революції гідності і сучасної війни за Незалежність. Ціною неймовірних зусиль, ціною життів наших громадян,яким було не до ресторанів, салютів та вечірок, ми втримали Україну. Я дуже хочу, щоб ми не втратили усе те, що далося такою важкою ціною, через кількох людей у владі, для яких не існує жодних червоних ліній у власній поведінці." - завершила свій опус віцеспікерка Верховної Ради України.