Стало відомо, як свята вплинуть на розповсюдження коронавірусу
29.04.2021 15:37

Навряд чи свята суттєво мають вплинути на ситуацію з захворюванням коронавірусу. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів екс-заступник міністра охорони здоров'я України, кандидат медичних наук Михайло Загрійчук.

Коментуючи вихід Київа з локдауну, наш співрозмовник зауважує наступне: «Це рішення абсолютно правильне стосовно виходу і повернення до нормального життя, тому що дійсно пандемія пішла на спад».

Кандидат медичних наук ризикнув спрогнозувати невелике, можливо, уповільнення темпів зниження пандемії, тому що все ж таки свята.

«Тут важливо, не зважаючи на те, що ситуація покращилась, все одно дотримуватися протиепідемічних заходів. Але навряд чи, свята суттєво мають вплинути на ситуацію з захворюванням», - додав екс-заступник міністра охорони здоров'я України.

Що ж до того, чи будуть дотримуватися в церквах якоїсь дистанції, то на думку нашого співрозмовника, тут важко гадати, можна лише сподіватися.

«Ви бачили, що і президент зустрічався з головами церков і конфесій і просив про це. І все-таки більша частина релігійних і духовних лідерів помірковані і проінструктують своїх священиків, як коректно організувати процес в церквах. Але ж і миряни мають бути свідомими того, що церква не повинна бути місцем, де підвищується ризик захворювання. Тому скоріш за все, що все буде добре», - резюмував наш співрозмовник кандидат медичних наук Михайло Загрійчук.