04.01.2006 20:44
В среду, 4 января, в адрес From-UA, поступило сообщение от пресс-службы оппозиционного блока «Не Так!», в котором члены блока высказывают свое отношение к договоренности между «Газпром» и «Нефтегазом Украины». Приводим полный текст документа на языке оригинала:

„Фактична згода Віктора Ющенко та його команди на постачання для потреб України російського та туркменського газу за різко підвищеною ціною буде мати для України, і насамперед, її економіки непередбачені наслідки.

Бездарна, непрофесійна та антипатріотична влада, власноручно затягнувши газовий зашморг на шиї вітчизняної економіки, взяла курс на знищення українського промислового потенціалу, що неминуче обернеться економічним занепадом країни, масовим безробіттям, величезними боргами, втратою будь-яких перспектив працевлаштування, збільшенням імміграції. В черговий раз виявилось невміння команди Ющенка обстоювати стратегічні довгострокові інтереси нашої держави.

Те, що нинішня влада розглядає ледве не як власну «перемогу», насправді є бомбою уповільненої дії під українську економіку. Домовленість, «досягнута» паном Івченко провокує наступного року середньоазіатських партнерів вимагати підвищення цін до рівня 230 доларів за тисячу кубометрів.

Підвищення ціни на російський газ є прямим результатом безглуздих дій команди Ющенка, яка зайняла відверто провокаційну позицію щодо Росії, зокрема втягуючи Україну всупереч волі народу до блоку НАТО, і наразила в такий спосіб українську економіку на ризик колапсу. Водночас нинішня влада завдала великої шкоди репутації України в очах європейських держав.

Ми наполягаємо на негайній відставці Єханурова, Тарасюка, Бутейка, Плачкова та Івченко. Ситуація, яка склалась, не дає права нинішньому складу Кабінету Міністрів надалі виконувати свої обов’язки. Парламент спільно з Президентом повинен ухвалити рішення про формування Перехідного уряду, який візьме на себе керування виконавчою владою на час до виборів.

У 2006 році Україна має сказати «НЕ ТАК!» «помаранчевій» непрофесійності та безвідповідальності”.