13.01.2006 08:44
Пресс-служба «Оппозиционного блока «Не ТАК!» прислала в редакцию From-UА заявление. Приводим его на языке оригинала.


ЗАЯВА
першого Президента незалежної України Леоніда Кравчука щодо ескалації політичної кризи в країні

В Україні, на тлі економічної кризи, розвивається і поглиблюється політична, урядова криза. Наростає ескалація протистояння між найвищими органами влади держави: Верховною Радою і Президентом України.

Це загрозливі для України процеси і причина їх значно глибша, ніж відставка прем’єр-міністра і членів Кабміну Верховною Радою. За один рік нова влада створила в країні стільки проблем, стільки різного роду криз, що поставила Україну на межу небезпеки.

Постанова ВР про відставку уряду і була реакцією на цю ситуацію в країні в цілому. До цього додалися й інші проблеми, зокрема, участь прем’єра і окремих членів Кабміну у передвиборчій кампанії.

Історії відомі приклади, коли конфлікт між органами влади призводив до політичних вибухів у суспільстві. Цього не можна допустити.

Я, як перший Президент незалежної України, закликаю Президента Ющенка в цій непростій ситуації не виходити за межі конституційного поля, діяти за демократичним сценарієм, вступити в переговори з Верховною Радою і вирішити політичну ситуацію в рамках прийнятої урядом України постанови.

Заради амбіцій і посадових крісел не можна ставити під загрозу мир і спокій у державі.