24.02.2006 15:45
Для забезпечення прориву в Європу необхідною умовою є доступ до ринків Європи, Росії та Центральної Азії, які допоможуть подолати відрив економіки України від країн ЄС. Таку думку висловив колишній міністр Закордонних справ, заступник голови Республіканської партії України Костянтин Грищенко під час міжнародної конференції „Україна-Франція: партнерство заради Європи”.

„Поки ми не подолаємо цього розриву, ми не зможемо реально претендувати на конструктивний розгляд наших бажань бути частиною Європи чи в Парижі, чи в Брюсселі”, - зазначив К.Грищенко.

Для цього, на думку республіканця, необхідно говорити про створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, та розвивати співробітництво на ринках Росії і Центральної Азії.

„В першу чергу це повинно бути створення зони вільної торгівлі з ЄС але одночасно, я вважаю, просто злочинно і абсолютно таким, що не відповідає євро-інтеграційним прагненням України, ігнорування тих ринків, де сьогодні реалізується 30% нашої продукції – це ринки Росії і Центральної Азії”, - цитує К. Грищенко прес-служба РПУ.